Ilex crenata green hedge

Ilex crenata 'green hedge' is een populaire vervanger voor Buxus. Het heeft een typisch lichtgroene kleur en is tevens winterhard. Ilex crenata green hedge is uitermate geschikt voor grote hagen. Een must in uw tuin!

 

Kenmerken

Ontdek alle kenmerken van Ilex crenata green hedge

Aanplanting

Hoe plant ik mijn Ilex crenata green hedge best aan?

Verzorging

Hoe verzorg ik mijn Ilex crenata green hedge?

Vragen- tips

Antwoord op veelgestelde vragen

Kenmerken

Ilex Crenata 'green hedge' is net zoals de Ilex Crenata 'Dark Green' ® * een wintergroene plant en is op vele vlakken gelijklopend. In de maanden mei - juni heeft de plant veel aantrek van vlinders, bijen en tal van vogels, dit door de witte aangenaam geurende bloempjes. Ilex crenata 'green hedge' is enorm resistent tegen ziektes, waardoor er nooit met chemische middelen gewerkt moet worden. Ze is uitermate geschikt als haagplant en is ook gemakkelijk te scheren in allerhande vormen. Ze is ook zeer flexibel qua standplaats. Ilex crenata 'green hedge' is ook een goede vervanger voor Buxus. Deze lichtgroene japanse hulst is zeer winterdecoratief, lokt bijen, vlinders en tal van vogels, is zeer flexibel wat de standplaats betreft, houdt niet van te kalkrijke grond, kan goed tegen luchtverontreiniging en verdraagt zeewind. Deze soort is vooral geschikt voor wintergroene hagen en topiary vormen. U kunt deze haagplant online kopen bij boomkwekerij Eeckhout-Decorte - Puur van't veld!

 
Wintergroen

Ilex Onder de loep

Type bodem
Bladhoudend
Niet te vochtig, lage ph
Ziektes
Hoogte
1 m tot 1,8 m

Ilex Onder de loep

Bladkleur
Donkergroen
Bloemkleur
Bloeimaanden
Wit
Mei - juni
Standplaats
Snoeiperiode
Halfschaduw - zon - flexibel
April - oktober

Aanplanting

Ilex crenata green hedge aanplanten vergt niet veel inspanning, maar er zijn wel enkele punten waar op gelet moet worden voor en tijdens de aanplanting van deze Ilex soort;

  1. Meng de bodem met voldoende turfvoedingsmengsel. Dit zorgt voor een goed doorlaatbare grond en bevordert sterk de wortelvorming van de plant. Bovendien verlaagt het de ph, ideaal voor Ilex!

  2. Om een gedraineerde bodem te krijgen kunt u ook wat spitten en alles goed omwentelen.

  3. Wanneer het warm weer is en u plant Ilex in uw tuin aan, is het zeer belangrijk deze voldoende water te geven. Ook bij aanplanting in bloembakken of bloempotten is dit aangewezen.

  4. Gebruik geen kalk bij Ilex

Opgelet!

Na aanplanting is het normaal dat er heel wat blaadjes afvallen.

Dit is een normaal proces. Op deze manier past Ilex crenata green hedge zich aan uw tuin, bodem en nieuwe omgeving aan.

Met deze info kunt u aan het werk en geniet daarna zeker en vast van uw prachtige tuin en uw nieuw groen!

 

Verzorging

Ilex crenata green hedge is een zeer eenvoudige plant qua verzorging. Behandelen tegen ziektes is niet nodig, want die zijn er niet. Toch zijn er enkele zaken waar opgelet moet worden zodat uw Ilex crenata green hedge zich goed zou voelen;

 

  1. Bemest altijd met organische meststof, nooit chemisch

  2. Snoeien gebeurt het best in de maanden april - oktober

  3. Wanneer Ilex naast een terras of groot stuk verharding werd aangeplant, probeer dan zeker overtollig water te vermijden. Dit kan onder andere opgelost worden door een kleine geul of goot te maken die het overgrote deel water wegleidt. 

Tip van de kwekerij!

In de webshop is de organische meststof verkrijgbaar die we gebruiken op de boomkwekerij. 

 

Veelgestelde Vragen

 

Staat uw vraag er niet tussen? Vul onderstaande gegevens in, samen met uw vraag en wij beantwoorden deze zo snel mogelijk. Alvast bedankt!

Veelgestelde vragen

Wanneer en met welke meststoffen bemest ik Ilex crenata green hedge?


Ilex verdraagt enkel organische meststoffen. Chemische meststoffen zijn af te raden en ze zijn bovendien niet goed voor de bodem. De bemesting gebeurt best in de maanden maart - april. Voor een effectieve werking kunt u dit na ongeveer 2 maanden nog eens herhalen. Zo krijgt uw Ilex crenata green hedge alle voeding om voldoende te groeien én bloeien.
Is Ilex crenata green hedge geschikt voor lage hagen?


Ilex crenata green hedge is zeker geschikt voor lage hagen, alhoewel deze Ilex soort meestal gebruikt wordt om groot hagen mee te vormen. Ilex crenata green hedge groeit iets minder compact, waardoor de vertakking ook in de breedte plaatsvindt. Een ideale Ilex soort om lage haagjes mee te vormen is Ilex crenata Stokes, Ilex Dark green® of Ilex Blondie®
Kan Ilex crenata green hedge zeewind verdragen?


Jazeker! Alle Ilex soorten zijn bestand tegen de zoute zeewind. U kunt dus ook aan zee genieten van een prachtige tuin of balkon met Ilex crenata green hedge of andere Ilex soorten.
Wat maakt Ilex crenata green hedge specialer dan andere Ilex soorten?


Ilex crenata green hedge profileert zich vooral op vlak van groeisnelheid. Het is, in vergelijking met de andere Ilex soorten, een snelle groeiende plant. De lichtgroene bladkleur is ook een typisch kenmerk van Ilex crenata green hedge. Door de snelle groei is het uitermate geschikt voor hogere formaten van hagen.

Bedankt voor uw vraag! We zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.