top of page

Ilex crenata Blondie®

Ilex crenata 'Blondie'® is een bijzonder decoratieve en stekelloze hulst, deze middelgrote struik of kleine boom is wintergroen. Ilex crenata 'blondie'® heeft een typisch goudgele groene kleur.

Ilex crenata green hedge

Kenmerken

Ontdek alle kenmerken van Ilex crenata 'Blondie'®

Aanplanting

Hoe plant ik mijn Ilex crenata 'Blondie'® best aan?

Verzorging

Hoe verzorg ik mijn Ilex crenata 'Blondie'®?

Vragen- tips

Antwoord op veelgestelde vragen

Kenmerken

Ilex crenata 'blondie'® is een bijzonder decoratieve en stekelloze hulst, deze middelgrote struik of kleine boom is wintergroen en heeft van nature een smalle, compacte opgaande vorm. Rond mei, juni bloeit hij onopvallend met ivoorwitte bloempjes die aantrekkelijk geuren en in de herfst gevolgd worden door zwarte steenvruchten . Ilex crenata als soort is tweehuizig, d.w.z. er bestaan mannelijke en vrouwelijke planten, ilex crenata 'blondie'® is een vrouwelijke plant. deze goudgele japanse hulst is zeer winterdecoratief, lokt bijen, vlinders en tal van vogels, is zeer flexibel wat de standplaats betreft, houdt niet van kalkrijke grond, kan goed tegen luchtverontreiniging en verdraagt zeewind. Deze soort is vooral geschikt voor manshoge wintergroene hagen en topiaire vormen. U kunt Ilex crenata 'blondie'® online kopen bij boomkwekerij Eeckhout-Decorte via de handige plantenshop!

Kenmerken
Wintergroen

Ilex Onder de loep

Type bodem
Bladhoudend
Niet te vochtig, lage ph
Ziektes
Hoogte
2,5 m tot 3,5 m

Ilex Onder de loep

Bladkleur
Groen - goudgeel
Bloemkleur
Bloeimaanden
Wit
Mei - juni
Standplaats
Snoeiperiode
Halfschaduw - zon - flexibel
April - oktober

Aanplanting

Ilex crenata 'blondie'® aanplanten vergt niet veel inspanning, maar er zijn wel enkele punten waar op gelet moet worden voor en tijdens de aanplanting van deze Ilex soort;

 1. Meng de bodem met voldoende turfvoedingsmengsel. Dit zorgt voor een goed doorlaatbare grond en bevordert sterk de wortelvorming van de plant. Bovendien verlaagt het de ph, ideaal voor Ilex!

 2. Om een gedraineerde bodem te krijgen kunt u ook wat spitten en alles goed omwentelen.

 3. Wanneer het warm weer is en u plant Ilex in uw tuin aan, is het zeer belangrijk deze voldoende water te geven. Ook bij aanplanting in bloembakken of bloempotten is dit aangewezen.

 4. Gebruik geen kalk bij Ilex

Opgelet!

Na aanplanting is het normaal dat er heel wat blaadjes afvallen.

Dit is een normaal proces. Op deze manier past Ilex crenata 'blondie'® zich aan uw tuin, bodem en nieuwe omgeving aan.

Met deze info kunt u aan het werk en geniet daarna zeker en vast van uw prachtige tuin en uw nieuw groen!

Aanplanting
Verzorging

Verzorging

Ilex crenata 'blondie'® is een zeer eenvoudige plant qua verzorging. Behandelen tegen ziektes is niet nodig, want die zijn er niet. Toch zijn er enkele zaken waar opgelet moet worden zodat uw Ilex crenata 'blondie'® zich goed zou voelen;

 

 1. Bemest altijd met organische meststof, nooit chemisch

 2. Snoeien gebeurt het best in de maanden april - oktober

 3. Wanneer Ilex naast een terras of groot stuk verharding werd aangeplant, probeer dan zeker overtollig water te vermijden. Dit kan onder andere opgelost worden door een kleine geul of goot te maken die het overgrote deel water wegleidt. 

Tip van de kwekerij!

In de webshop is de organische meststof verkrijgbaar die we gebruiken op de boomkwekerij. 

Veelgestelde Vragen

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Vul onderstaande gegevens in, samen met uw vraag en wij beantwoorden deze zo snel mogelijk. Alvast bedankt!

 • Hoe snel groeit Ilex Dark green®?
  Ilex Dark green groeit relatief snel. Vanaf het 2e jaar na aanplanting groeit het ongeveer 10 - 15 cm per jaar. Dit zorgt ervoor dat 1 snoeibeurt per jaar voldoende is.
 • Waarom zorgt Ilex Dark green® voor biodiversiteit?
  Ilex Dark green® heeft een enorme troef als het gaat om biodiversiteit. Het is een compleet andere plant in tegenstelling tot Buxus. In mei - juni komen er aan Ilex Dark green® mooie witte bloempjes en in de maanden oktober - november komen er zwarte steenvruchtjes aan de plant. Hierdoor krijgt deze Ilex soort veel aantrek van vogels, bijen en insecten.
 • Kan Ilex Dark green® ook aan zee geplant worden?
  Jazeker, geen probleem. Ilex Dark green® kan zoute zeewind zeer goed verdragen.
 • Kan ik zelf Ilex Dark green® verder vermeerderen?
  Nee, dit is niet toegestaan. Aangezien deze Ilex soort onder kwekersrecht valt. Ilex Crenata "Dark Green" ® "Dit ras is beschermd door Europees kwekersrecht onder nummer EU20072678. Elke vermeerdering en doorkweek is enkel toegelaten nà schriftelijke goedkeuring van de licentiegever."

Bedankt voor uw vraag! We zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.

bottom of page