top of page

Euonymus jap. green spire

Een opgaand groeiend wintergroen heestertje. De kleine donkergroene blaadjes doen denken aan Buxus. Dit heestertje kan eventueel ook gebruikt worden als vervanger voor Buxus. Leuk in pot, maar ook goed toe te passen als haagje.

Ilex Dark green

Kenmerken

Ontdek alle kenmerken van Euonymus green spire

Aanplanting

Hoe plant ik mijn Euonymus green spire best aan?

Verzorging

Hoe verzorg ik mijn Euonymus green spire?

Vragen- tips

Antwoord op veelgestelde vragen

Kenmerken

Euonymus japonicus 'Green Spire' is een langzaam groeiend groenblijvend heestertje. Het blad is jaarrond mooi donkergroen van kleur. De groei blijft slank. Green Spire is daarom ook als haagje te gebruiken.

Euonymus japonicus 'Green Spire' is een groenblijvende tuinplant. Deze Kardinaalshoed wordt uiteindelijk ongeveer 150 cm hoog en kan zowel in de zon als in de schaduw staan.

Kenmerken

Onder de loep

Wintergroen
Type bodem
Niet te vochtig, ph 6-8
Bladhoudend
Ziektes
Volwassen hoogte
1,5 m
Eventueel meeldauw/spint

Onder de loep

Bladkleur
Donkergroen
Bloemkleur
-
Bloeimaanden
Standplaats
Snoeiperiode
-
Halfschaduw - zon - flexibel
Op ieder gewenst moment
Aanplanting

Aanplanting

Euonymus jap. green spire aanplanten vergt niet veel inspanning, maar er zijn wel enkele punten waar op gelet moet worden voor en tijdens de aanplanting van deze soort;

 1. Om een gedraineerde bodem te krijgen kunt u ook wat spitten en alles goed omwentelen.

 2. Wanneer het warm weer is en u plant Euonymus japonicus green spire in uw tuin aan, is het zeer belangrijk deze voldoende water te geven. Ook bij aanplanting in bloembakken of bloempotten is dit aangewezen.

Met deze info kunt u aan het werk en geniet daarna zeker en vast van uw prachtige tuin en uw nieuw groen!

Verzorging

Euonymus japonicus green spire is een zeer eenvoudige plant qua verzorging. Eventueel kan er bij slechte omstandigheden spint, bladvlekkenziekte of poederige meeldauw voorkomen . Dit kan ook natuurlijk behandeld worden. (vragen hierover? stel ze gerust!) Toch zijn er enkele zaken waar opgelet moet worden zodat uw Euonymus  green spire zich goed zou voelen;

 

 1. Bemest altijd met organische meststof, nooit chemisch

 2. Snoeien gebeurt het best in maart

Tip van de kwekerij!

In de webshop is de organische meststof verkrijgbaar die we gebruiken op de boomkwekerij. 

Verzorging

Veelgestelde Vragen

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Vul onderstaande gegevens in, samen met uw vraag en wij beantwoorden deze zo snel mogelijk. Alvast bedankt!

 • Hoe snel groeit Ilex Dark green®?
  Ilex Dark green groeit relatief snel. Vanaf het 2e jaar na aanplanting groeit het ongeveer 10 - 15 cm per jaar. Dit zorgt ervoor dat 1 snoeibeurt per jaar voldoende is.
 • Waarom zorgt Ilex Dark green® voor biodiversiteit?
  Ilex Dark green® heeft een enorme troef als het gaat om biodiversiteit. Het is een compleet andere plant in tegenstelling tot Buxus. In mei - juni komen er aan Ilex Dark green® mooie witte bloempjes en in de maanden oktober - november komen er zwarte steenvruchtjes aan de plant. Hierdoor krijgt deze Ilex soort veel aantrek van vogels, bijen en insecten.
 • Kan Ilex Dark green® ook aan zee geplant worden?
  Jazeker, geen probleem. Ilex Dark green® kan zoute zeewind zeer goed verdragen.
 • Kan ik zelf Ilex Dark green® verder vermeerderen?
  Nee, dit is niet toegestaan. Aangezien deze Ilex soort onder kwekersrecht valt. Ilex Crenata "Dark Green" ® "Dit ras is beschermd door Europees kwekersrecht onder nummer EU20072678. Elke vermeerdering en doorkweek is enkel toegelaten nà schriftelijke goedkeuring van de licentiegever."

Bedankt voor uw vraag! We zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.

bottom of page