Buxus sempervirens

Deze plant wordt niet meer verkocht bij Puur van't veld. Wij verkiezen deze te vervangen door andere planten, zoals Ilex crenata 'japanse hulst', ilex blue prince, euonymus green spire en zo veel meer.

 

Kenmerken

Ontdek alle kenmerken van Buxus sempervirens

Aanplanting

Hoe plant ik mijn Buxus sempervirens best aan?

Verzorging

Hoe verzorg ik mijn Buxus sempervirens?

Vragen- tips

Antwoord op veelgestelde vragen

Kenmerken

Buxus sempervirens werd vervangen door tal van andere planten. Deze zijn resistent tegen ziektes en ook voor de Buxusmot. Zo hoeft u zich geen zorgen meer te maken en kunt u genieten van een tuin vol biodiversiteit zonder chemische middelen. Puur van't veld is gespecialiseerd in Buxus vervangers. Kom gerust eens langs op onze kwekerij of ontdek alle soorten via onze webshop.

 

Buxus Onder de loep

Wintergroen
Type bodem
Bladhoudend
Niet te vochtig, ph flexibel
Ziektes
Hoogte
Cylindrocladium buxicola, volutella buxi
2,5 m tot 3,5 m

Buxus Onder de loep

Bladkleur
Groen
Bloeien
Bloeimaanden
Standplaats
Snoeiperiode
Halfschaduw - zon - flexibel
April - oktober

Aanplanting

Buxus sempervirens aanplanten vergt niet veel inspanning, maar er zijn wel enkele punten waar op gelet moet worden voor en tijdens de aanplanting van Buxus;

  1. Meng de bodem met voldoende turfvoedingsmengsel. Dit zorgt voor een goed doorlaatbare grond en bevordert sterk de wortelvorming van de plant.

  2. Om een gedraineerde bodem te krijgen kunt u ook wat spitten en alles goed omwentelen.

  3. Wanneer het warm weer is en u plant Buxus in uw tuin aan, is het zeer belangrijk deze voldoende water te geven. Ook bij aanplanting in bloembakken of bloempotten is dit aangewezen.

  4. Buxus houdt van een bekalkte ondergrond

Met deze info kunt u aan het werk en geniet daarna zeker en vast van uw prachtige tuin en uw nieuw groen!

 
 

Verzorging

Buxus sempervirens is een zeer eenvoudige plant qua verzorging. Behandelen tegen ziektes is niet nodig, want die zijn er niet. Toch zijn er enkele zaken waar opgelet moet worden zodat uw Buxus sempervirens zich goed zou voelen;

 

  1. Bemest altijd met organische meststof, nooit chemisch

  2. Snoeien gebeurt het best in de maanden april - oktober

  3. Wanneer Buxus naast een terras of groot stuk verharding werd aangeplant, probeer dan zeker overtollig water te vermijden. Dit kan onder andere opgelost worden door een kleine geul of goot te maken die het overgrote deel water wegleidt. 

Tip van de kwekerij!

In de webshop is de organische meststof verkrijgbaar die we gebruiken op de boomkwekerij. 

Veelgestelde Vragen

 

Veelgestelde vragen

Aanplantingstip 1


Zorg ervoor dat u een goede doorlaatbare grond hebt, dit kunt u het best doen door uw perceel diep te spitten. Zo creëert u een mooie basis om uw plant zo gezond mogelijk te laten groeien in uw tuin.
Aanplantingstip 2


Na de grondbewerking is het aangeraden om buxuspotgrond in de grond te mengen om zo de wortels te stimuleren. Dit zorgt voor een vlotte groei van uw Buxusplanten in uw tuin.
Verzorgingstip 1


Bemesten kunt u het best doen in het voorjaar en bekalken in het najaar, omdat buxus van een kalkrijke bodem houdt. Hiervoor gebruikt u best een organische meststof. Het komt niet alleen de plant ten goede, maar ook de bodem en uw tuin!
Verzorgingstip 2


Snoei Buxus sempervirens bij voorkeur in de maanden april tot oktober. Liefst bij bewolkt weer om bladverbranding te voorkomen.

Staat uw vraag er niet tussen? Vul onderstaande gegevens in, samen met uw vraag en wij beantwoorden deze zo snel mogelijk. Alvast bedankt!

Bedankt voor uw vraag! We zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.