top of page
PUURVANTVELD.jpg

Een (h)echt familiebedrijf

PUURVANTVELD3_edited.jpg

Philip

Verzorging, productie & verkoop

Hij ken het reilen en zeilen op de kwekerij als geen ander

PUURVANTVELD_edited.jpg

Sonja

Boekhouding, verzorging, productie & verkoop

Zorgt voor een vlotte werking op de kwekerij. Vol passie!

PUURVANTVELD_edited.jpg

Jürgen

Verkoop & inkoop, online, boekhouding, productie & klantendienst

Een veelzijdig takenpakket met focus op de online verkoop

IMG_20210708_100837742_edited.jpg

Jonas

Veelzijdige duizendpoot :-)

Is overal actief in de kwekerij, altijd gedreven, altijd welgezind!

IMG_20210708_100837742_edited.jpg

Sebo

Enthousiast & gedreven 

Met een glimlach op het gezicht staat hij overal paraat. Ook op de koffiepauzes is hij actief aanwezig ;-)

Team

Pagina in onderhoud

1995

De eerste kweek

1995

Philip & Sonja beginnen aan de eerste 'fundamenten'. Met kleine 'proefvelden' van Buxus nemen ze een eerste stap als kwekers. Na enige tijd lukt dit al aardig en wordt een klein perceel gehuurd om Buxus te gaan kweken. Dit was toen de enige teelt. In de beginjaren was het vooral een combinatie van kweken en tuinaanleg-onderhoud. Na enkele jaren werd de 'boomkwekerij' een volwaardige activiteit en viel de nevenactiviteit van tuinaanleg & onderhoud volledig weg. Het areaal Buxus werd bijna 100% verkocht aan lokale groothandels en tuinaannemers.

2017

2019

2020

2021

100% natuurlijk

Sinds 2010 telen we nu ook de unieke plantensoorten Ilex Crenata "Dark Green"®* en ilex Crenata "Green Hedge", ook Ilex crenata Stokes, Ilex crenata 'Caroline Upright' ... . Deze soorten zijn veel minder vatbaar voor ziektes en zijn uiterst geschikt om er mooie hagen en vormen van te maken.

 

Wat we zelf kweken, telen we van stekje tot volwassen plant! Een unieke troef, want zo is het mogelijk om iedere fase van het proces zelf te controleren en in goede banen te leiden. Hierdoor is de kwaliteit & milieuvriendelijkheid van de planten dan ook gegarandeerd.

 

Meer informatie omtrent verzorging, aanplanting of kenmerken van onze haagplanten vindt u hier.

 

Onze haagplanten kunt u ook bestellen via onze handige 'webshop' en speciaal voor de professionele tuinaannemer is er ook een speciaal gecreëerd platform. Waar professionals onze haagplanten zoals Ilex crenata soorten, klimop, maar ook bodembedekkers, bomen, toebehoren en zo veel meer kunnen bestellen.

 

Tuinplanten kopen? Dan ben je bij Puur van't veld aan het juiste adres.

 

Sinds het voorjaar 2017 zijn we ook actief in de Biologische sector, meer bepaald in de aardbeienteelt. Omdat we op onze boomkwekerij ook bezig zijn met een zo duurzaam mogelijke teelt vergde dit geen grote inspanningen om de weg in te slaan van de 100% biologische teelt.

Meer informatie omtrent onze biologische aardbeienkwekerij vindt u hier.

Altijd welkom op onze kwekerij!

Philip, Sonja & Jürgen

Onze boomkwekerij is al meer dan 20 jaar actief in de sector van de haagplanten en is gevestigd in de regio Roeselare, Oostnieuwkerke (West-Vlaanderen, Vlaanderen). Met zijn duidelijke aanpak weet Eeckhout-Decorte zich hoog te positioneren op vlak van kwaliteit en service. 

 

Eeckhout-Decorte steunt op 3 pijlers

 

* Klantentevredenheid

* Service

* Kwaliteit & duurzaamheid

 

Doordat onze haagplanten op kleine schaal worden gekweekt zorgt dit ervoor dat we de kwaliteit kunnen garanderen.

 

Op onze boomkwekerij wordt op een zo duurzaam mogelijke manier geteeld, dit betekent met zo weinig mogelijk chemische middelen. Daarom gaan we steeds op zoek naar plantensoorten die resistent zijn tegen ziektes. Zoals ilex Crenata "green Hedge" & Ilex Crenata "Dark Green"®*. Want de passie zit hem niet in het kweken alleen, maar ook in het respecteren van de omgeving. Zorgen we ervoor dat u kunt genieten van een schitterende, natuurlijke tuin met een gezonde biodiversiteit. Bij de bestrijding van ziektes wordt er veelal geopteerd om natuurlijke middelen te gebruiken. 

bottom of page